söndag 24 juni 2007

Paris

Min vecka i Paris levde upp till förväntningarna. Mycket god mat, shopping och härligt folk. Det som är så bra med att jag redan varit i Paris ett par gånger är man slipper känna sig tvungen att stå och trängas bland alla turistattraktioner. Nu kan man istället njuta av sånt man egentligen vill göra. Det blev inte sämre av att man umgicks med personer som bott i Paris ett bra tag och har metrosystemet i ryggmärgen.
Vi hade äran att få bo hos Robin, en stockholmare som Jacob lärt känna under sin studietid i Paris. Lägenheten, som även beboddes av Robins barndomsvän Hampus och colombianen Camillo, låg tio minuters gång från gay/jude-kvarteren i Marais.
Självklart blev det kopiösa mängder pho-soppa som konsumerades under vår vistelse. Ägaren till favoritrestaurangen började till slut känna igen oss, och han såg väldigt underligt på oss då vi bad honom ta foton när vi åt. Bilderna har jag nämligen tänkt skicka in till den eminenta bloggen om pho.





Vi tog oss även tid att strosa runt en eftermiddag bland den moderna konsten på George Pompidou. Där införskaffade jag för övrigt ännu en klimtposter som fått ersätta ett par Bob-planscher.

Inga kommentarer: